עוגת קרם פסיפלורה

תחתית עוגה
5 חלמונים
5 כפות סירופ קוקוס או 5 כפות סוכר קוקוס
5 כפות שמן קוקוס או שמן גרעיני ענבים
5 כפות יין או ברנדי
5 כפות קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית וניל איכותי אמיתי
1 גרידה מלימון שלם
מערבבים הכל שמים בתבנית אפיה ואופים רבע שעה עד 20 דקות.

להוציא מהתנור ולשפוך על העוגה כמה כפות ברנדי או מיץ טבעי פסיפלורה כדי להרטיב קצת את העוגה, לא להגזים כי לאחר מכן הקרם והקצף ירטיבו אותה.
על העוגה לפזר שלשת רבעי כוס שקדים טחונים – לא חובה

קרם פסיפלורה
1 כוס קרם קוקוס
כף קורנפלור
3 כפות סירופ קוקוס
לבשל עד לרתיחה
להוריד מהאש ולהוסיף:
גרידה מלימון 1
מיץ לימון מחצי לימון (טרם ניסיתי אבל לדעתי זה יוסיף)
חצי כוס פסיפלורה טבעית שהוצאה בכפית מהפרי
לערבב היטב.
להוסיף לזה חצי כוס קצפת שעשויה מקרם קוקוס מוצק ללא תוספת סוכר – לא חובה

להקציף במיקסר:
5 חלבונים עד שמתקבל קצף קשה
ואז להוסיף לקצף:
1/2 כוס סוכר קוקוס
להוסיף בתנועות עטיפה את הקרם המבושל לתוך הקצף ולא להפך.

כדאי לעשות קרם בכמות כפולה ואת החצי הנוסף למרוח על העוגה כשכבת פודינג בטעם פסיפלורה לפני שמורחים את הקרם פסיפלורה עם הקצף.

למרוח על העוגה ולהכניס למקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *