עוגת קרם תמרים וקוקוס

עוגת בריאות, ללא קמח לבן, ללא סוכר, עוגה מצויינת!!

בצק:
5 חלמונים
5 כפות סירופ קוקוס או 5 כפות סוכר קוקוס.
5 כפות שמן קוקוס או שמן גרעיני ענבים.
5 כפות יין/ברנדי.
5 כפות קמח קוקוס או קמח כוסמין מלא.
גרדה מלימון שלם.

מערבבים ומכניסים לתבנית, אופים 1/4 שעה עד 20 דקות.
התחתית יוצאת דקה, לא כמו עוגה, לא להבהל, ככה היא צריכה להיות.

מוציאים מהתנור,
מניחים על כל שטח העוגה תמרים מגהול גדולים לא רכים מדי בלי הקליפה שלהם וגם כמובן להוציא חרצנים, פותחים כל תמר ומשטחים אותו על העוגה, כך ממלאים את כל השטח של העוגה.

לגבי התמרים, נאמר לי כי בבתי האריזה מוסיפים לתמרים חומרים משמרים. לכן אני רוכשת תמרים ישירות מהחבר נני מקיבוץ דגניה א' לפני שהם הועברו לבית האריזה ושומרת אותם בפריזר.
אם אתם לא קונים את התמרים ישר מהעץ לא מומלץ להשתמש במג'הול בגלל הסיבות הללו.
מומלץ להשתמש רק בתמרים שלא הוסיפו להם חומרים משמרים, כמו תמר בשם: דקל נור.
לא ניסיתי עדיין את העוגה עם התמר הזה.

אופציה שניה שעדיין לא ניסיתי כי לא מצאתי ממרח כזה:
מורחים ממרח חרובים טבעי ללא תוספת סוכר מעליו לשפוך 1/4 כוס סירופ קוקוס או דבשת חרובים. טוב זה ניסיון שעוד לא עשיתי, להתעלם בינתיים.

על שכבת התמרים לשים:
בסיר קטן לשים:
400 מיליליטר קרם קוקוס
3 כפות סירופ קוקוס
2 כפות גדושות מאוד אבקת חרובים
2 כפות שטוחות קורנפלור / או קמח קוקוס לנסות / לא ניסיתי אבל זה רעיון לנסות לשים גלטין במקום הקורנפלור, יותר בריא.
כפית וניל
גרידה מלימון אחד
לערבב במיקסר יד כדי שהכל יתערבב היטב ולא יהיו גושים ואז לבשל עד שרותח, להמשיך לבשל כשלש דקות.
לשפוך על התמרים.

ניסיון שעוד לא עשיתי: כוס קרם קוקוס מעורבב עם 2 חלבונים מוקצפים שיש בהם 1/4 כוס סירופ קוקוס או דבשת חרובים.

עבור הקציפה מלמעלה

מקציפים 5 חלבונים עד שהופך לקצף קשה ואז מוסיפים תוך כדי עבודה של המערבל
1/3 כוס סוכר קוקוס.
לודא שהקצף נשאר קשה

מוסיפים לקצף המוכן:
1 כוס קוקוס גרוס
קליפה מגורדת של לימון שלם
ואפשר לנסות להוסיף שלש כפות מיץ לימון, שאת זה עוד לא ניסיתי.
מערבבים בתנועות עטיפה כדי לא להפיל את הקצף.
מורחים על הקרם בטעם שוקולד ומכניסים לתנור לכ 15 דקות לקבל צבע זהוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *