תבשיל גרעיני כוסמין

חצי קילו גרעיני קוסמין שטופים ומסוננים
8 שיני שום חתוכות לפרוסות
עשבי תיבול לפי הטעם
2 כפות שמן זרעי ענבים
ליטר וחצי מים רגילים
1 בצל חתוך לקוביות
2 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפיה גסה
1 קולורבי מקולף ומגורד בפומפיה גסה
1 קישוא מגורד בפומפיה גסה
5 פטריות חתוכות לריבועים קטנים
3 כפות צנוברים
מלח ופלפל
שמן זית

בסיר מחממים קצת שמן זרעי ענבים
שופכים פנימה את גרעיני הקוסמין ו4 שיני שום ועשבי תיבול
קצת מערבבים ושופכים פנימה ליטר וחצי מים או יותר.
מגבירים את הגז עד שרותח ומקטינים את האש לאש נמוכה,
מבשלים כשעה עד שהגרעינים מתרככים.
שופכים החוצה בזהירות (עם צלחת על הסיר) את כל הנוזל שנשאר.

בנפרד בסיר קטן מחממים שמן זרעי ענבים
מטגנים את הבצל
לאחר שמטוגן מוסיפים 4 שיני שום
לאחר שמטוגן מוסיפים את הגזר, הקולורבי\ הקישוא והפטריות
מערבבים עד שמוכן משהו כמו 15 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מעבירים את הגרעינים המוכנים לקערת הגשה, ומוסיפים את הירקות המבושלים, מערבבים ומוסיפים שמן זית ואפשר לפזר צנוברים מעל.
בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *