סלט חצילים

4 חצילים בלאדי גדולים
להניח על המנגל עד שיתרככו וישרפו והקליפה תפרד מהחציל.
(למי שאוהב את הגרסה הנקייה: להניח בתבנית אלומיניום חד פעמית ולהכניס לתנור עד שמתרככים מאוד. לאחר מכן אפשר, לא חובה, להניח אותם עם התבנית על המנגל לשרוף להם את הקליפה כדי שיקבלו את הטעם השרוף).
מקררים קצת ומקלפים את הקליפה.
שמים בתוך מסננת למשך כשעה לפחות עד שהחצילים מפסיקים להגיר את הנוזל המריר שלהם.
לחתוך את הבשר של החצילים עם סכין ולמחוץ אותם עד שהחציל הופך לעיסה.
להוסיף לחציל:
5 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
6 שיני שום חתוכים לחתיכות קטנטנות
פטרוזיליה קצוצה
שום קצוץ
4 כפות טחינה מלאה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *