סלט פלחי סלק

עד לא מזמן הסלק לא נחשב אצלנו למאכל מבוקש.
עד שטעמנו סלק ביוון.
למדנו להוסיף שמן זית ולימון ויאללה, הסלק הפך למאכל קבוע אצלנו.

הכנת הסלק:
6-8 סלק מקולף וחתוך לפרוסות דקות של 3-5 מילימטר עובי.
לשים בסיר להוסיף מים עד שמכסה את הסלק ולהרתיח בסיר, כשרותח לסגור את הגז, לכסות את הסיר במכסה ולתת לסלק להתרכך קצת. להזהר לא להגזים כי סלק רך מדי לא טעים, להפך עדיף להשאיר קצת קשה.
כשהסלק מוכן לשפוך את המים מהסיר.
לתת לסלק להתקרר קצת בתוך הסיר.
להוסיף לסיר:
1 לימון סחוט
5 כפות שמן זית
4 שיני שום חתוכות לפרוסות דקיקות
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם.

לערבב ולהעביר לכלי הגשה.
בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *