עוגת גזר טבעונית או בתוספת ביצים

לערבב בקערה:
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
1.5 כפית סודה לשתיה
1.5 כפית תמצית וניל אמיתי איכותי
0.5 כוס שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים, למי שלא אוהב את טעם הקוקוס בעוגה קחו שמן זרעי ענבים.
0.5 או 0.75 כוס דבשת חרובים או סירופ קוקוס, כמות תלויה בכמה שרוצים להתפנק, ושוב, למי שלא אוהב את טעם הקוקוס בעוגה שיבחר בדבשת חרובים למרות שסירופ קוקוס יותר בריא.
0.5 כוס רסק תפוחים מתפוחים טריים קלופים שרוסקו בבלנד או על פומפיה דקה.
1.5 כפית קינמון
1 כפית ג'יג'ר טרי מגורד
2 כפות טחינה רגילה או מלאה
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס או להשאיר גדול
גרידת לימון מלימון אחד או שניים, כמה שיותר יותר טוב
3-4 גזרים מגורדים בפומפיה דקה
למי שלא מתעקש על עוגה טבעונית ממולץ להוסיף לבלילה 2 ביצים שלמות, בלי לשנות כלום במתכון.

לשפוך לתבנית עוגה עגולה מקרטון.
לאפות ב 160 מעלות  38 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, לסחוט מיץ מתפוז אחד, לחמם את המיץ במיקרוגל למשך כדקה ולשפוך עם כף על העוגה החמה.

אפשר להכין קרם לעוגה ממיץ גזר,
בסיר קטן לערבב:
0.75 כוס מיץ גזר, 2 כפות סירופ קוקוס או דבשת חרובים, לבשל על אש קטנה עם 2 כפיות קורנפלור, לאחר שמסמיך להוסיף 50 גרם חמאה, לערבב ולמרוח על העוגה.

אפשר גם קרם ממיץ תפוזים,
לסחוט מיץ משלשה תפוזים, 2 כפות סירופ קוקוס, כפית או שתיים וניל טבעי, לערבב כל הזמן על אש קטנה עד שמסמיך, לשפוך על העוגה שכבה דקה.
בתיאבון!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *