תחתית:
4 חלמונים
4 כפות סירופ קוקוס
4 כפות שמן גרעיני ענבים
4 כפות ברנדי או יין
4 כפות קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית וניל איכותי
1 גרידה מלימון שלם
מערבבים בבלנדר יד או במיקסר ושופכים לתבנית אפיה,
אופים ב 170 מעלות רבע שעה עד 20 דקות.
מילוי תפוחים:
6-8 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות
לבשל אותם בסיר כחמש דקות עם חצי כוס מים.
בנפרד לערבב:
1 לימון סחוט
3 כפות סוכר קוקוס
כף קורנפלור גדושה
את הנוזל המעורבב לשפוך לתוך הסיר עם התפוחים
לבשל עוד כ 10 דקות עד שהמים הופכים לדיסה סמיכה.
לאחר שמוציאים אפשר להוסיף לתפוחים המבושלים כף חמאה או כף שמן זרעי ענבים, לא חובה.
לשפוך את התפוחים המבושלים על תחתית העוגה.
על שכבת התפוחים אפשר לשים שכבת ג'לי או שכבת פודינג וניל מבושל על בסיס חלב שקדים או קרם קוקוס. אפשר גם שכבת קצף כפי שמוסברת כאן.
קצף:
6 חלבונים להקציף במיקסר עד שהקצף נעשה סמיך וקשה
ואז להוסיף לו ממש ממש לאט
1/3 כוס סוכר קוקוס,
למי שאוהב מתוק: 1/2 כוס סוכר קוקוס
לשים לב: להוסיף את הסוכר לאט לאט כדי שהקצף לא יפול.
לאחר שהסוכר נמס בתוך הקצף לעצור את המיקסר ולמרוח את הקצף על התפוחים.
להכניס לתנור על 170 מעלות ל 10 דקות עד שהקצף קצת משחים.
בתיאבון!